“Stichting Hibiscus wilde graag een compleet vernieuwde website die voldoet aan de moderne standaard en dus ook mee schaalt met verschillende devices.”

Het was duidelijk te merken dat de website die Stichting Hibiscus had Oude website Stichting Hibiscusverouderd was. Deze website was destijds gemaakt met Wix, maakt gebruik van Flash (wat vele bezoekers vandaag de dag niet meer hebben geïnstalleerd), is niet beeldvullend en schaalt al helemaal niet mee met de moderne devices die mensen tegenwoordig gebruiken zoals tablets en smartphones. Daarbij was het design ook erg verouderd en was de website niet gebruiksvriendelijk. Zie de afbeelding hiernaast voor de oude website.

Gelukkig realiseerde het bestuur van Stichting Hibiscus dit, en hebben ze mijn hulp ingeschakeld om een volledig nieuwe website te maken die aan al hun wensen voldoet en mee kan gaan met de moderne tijd. Buiten de gebruikelijke wensen zoals een responsive website, drop-down menu, contactpagina en een “over ons” pagina, header en footer hadden ze nog andere wensen waar de website aan moest voldoen. Zo is het voor hen erg belangrijk dat er op de nieuwe website een knop komt waarmee bezoekers van de website een bedrag kunnen doneren aan de stichting.

Nieuwe website Stichting Hibiscus

Klik op bovenstaande afbeelding of plak de volgende link in de URL bar https://stichtinghibiscusblog.wordpress.com om naar de vernieuwde website van Stichting Hibiscus te gaan.

De vernieuwde website van Stichting Hibiscus heeft een moderne lay-out gekregen en is erg gebruiksvriendelijk. Het drop-down menu is duidelijk en makkelijk in gebruik. Ook zijn op alle – relevante – pagina’s een doneer knop geplaatst, zodat bezoekers van de website meteen een bedrag kunnen doneren aan de stichting. Ook zijn er headers toegevoegd met pakkende foto’s van kinderen die de stichting in Indonesië heeft geholpen, en is alle oude content van de website in een nieuw jasje geplaatst op de vernieuwde website. En uiteraard is deze website volledig responsive, waardoor hij ook op een tablet of smartphone goed leesbaar is.