Dit is een schoolopdracht voor Advanced Business Creation, en is door Marc Eilering – specialist in business development – met een 7,7 beoordeeld en door de vertegenwoordigers van SAP uitgekozen als beste concept. 

“De student creëert binnen een projectgroep een innovatieve toepassing van een bestaande technologie binnen het thema: big date & real-time insights, om zo problemen uit de retail branche voor SAP op te lossen.”

Probleemstelling
Hoe kan SAP een innovatie ontwikkelen die door middel van real-time insights en big data beter inspeelt op de klankverwachting van de algemene consument in de supermarkt?

 

Insights
Tijdens de problem finding in de retail branche kwamen er specifiek bij de supermarkten een aantal interessante insights naar voren:

  • Supermarkten hebben maar een kleine voorraad
  • Tijdens openingstijden de schappen vullen is niet ideaal voor klanten
  • Vakken vullen is relatief kostbaar
  • De klantverwachting is lastig te meten
  • Supermarkten zijn altijd op zoek naar mogelijkheden omtrent efficiency

 

Het conceptlogo_myshelf
Wij geloven erin dat digitaal boodschappen doen een hybride model nodig heeft. De huidige consument ervaart het als prettig om langs de schappen te lopen en zelf goed producten in overweging te nemen. Met MYshelf hebben we niet alleen een oplossing voor deze problemen, maar creëren we direct een stuk extra experience in de supermarkt van 2016, waar klanten speciaal voor naar de supermarkt zullen komen.

MYshelf is een interactieve supermarkt gang die zichzelf aanpast op de consument die langsloopt door middel van een speciaal MYshelf account. Een van de – nu nog fysieke – gangen van een supermarkt kan worden omgezet in een digitale supermarkt gang die van onder tot boven als tastbaar scherm dient. Het unieke van deze gang is dat deze interactief is met de klant. Wij geloven niet meer in een supermarkt waarin de klant altijd zelf een keuze moet maken, maar waar de klant juist wordt geholpen om door middel van aankoopgeschiedenis en big data een juiste keuze te maken. Zodra een klant de gang inloopt wordt er op een van de wanden persoonlijk contact gemaakt met de klant. Wanneer hij of zij dit eerste touchpoint aantikt weet de wand dat de klant begint met winkelen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een MYshelf account, dan wordt deze direct gekoppeld aan de klant.

Door interactie te zoeken met de klanten wordt er een enorme hoeveelheid aan data gegenereerd. Deze data wordt anoniem (klanten die niet aangesloten zijn) en gepersonaliseerd opgeslagen. De anonieme klanten kunnen op bijzondere wijze worden geholpen om de juiste boodschappen uit te kiezen. De gepersonaliseerde klanten krijgen een gepersonaliseerd boodschappenrek. Niet alleen wordt er met de producten gespeeld, waardoor de klanten alleen producten te zien krijgen die zij zouden kiezen, maar worden er ook vragen gesteld in het rek en producten komen echt tot leven. Wanneer de klant de keuzes heeft gemaakt zijn de boodschappen simpel om te halen in een “pick and ride” constructie. De MYshelf heeft oneindig mogelijkheden omtrent de data die wordt opgeslagen van klanten en de interactieve wijze waarop deze gebruikt kan worden.

 

Value proposition MYshelf

MYshelf illustratie

MYshelf illustratie

De projectgroep bestond uit Rowin van Asieldonk, Thomas Brekelmans, Lizzie Damen, Sandra-Anna Fonken, Carlijn Hesselmans, Marjolein Ingenbleek en Mohammed Mohseni.

Het volledige einddocument is op aanvraag beschikbaar.