Dit is een schoolopdracht voor Advanced Business Creation, het was onderdeel van de Advanced Business Cases waarin projectgroepen vijf, vier, of zelfs maar drie dagen de tijd kregen om een innovatie opdracht uit te voeren in groepsverband.

Hector de Hond

Klik op bovenstaande afbeelding om naar de animatie over Barry de Bacterie te gaan.

Probleemstelling
Hoe kan MSD Animal Health hulp bieden aan dierenartsen om preventieve zorg (vaccinaties, behandeling tegen vlooien en tekeninfecties, ontworming) onder de aandacht brengen bij honden en katten eigenaren, en deze groep actief in beweging te krijgen om deze zorg af te nemen?

Hierbij moet er uiteraard rekening worden gehouden met de regels en wetten die er gelden. Zo is het verboden (CAVP code) voor MSD Animal Health om marketing uitingen – met hun bedrijfsnaam erop – zelf te sturen naar honden en katten eigenaren. De eigenaren van deze dieren mogen alleen flyers, brochures etcetera ontvangen van de dierenarts.

 

Barry de BacterieHet concept
Centraal in dit concept staat een avatar die hulp biedt als het om vaccins gaat: Barry de Bacterie. Deze avatar zorgt ervoor dat preventieve zorg en voorlichtingen hierover meer onder de aandacht komt. Hij doet zijn intrede op het moment dat een vaccin voorgeschreven wordt. Vanaf dit moment is er de mogelijkheid om de kat en/of honden eigenaren bewust te maken van de noodzaak om preventief te blijven handelen. Barry zal de dieren eigenaren hier aan herinneren, maar tevens ook andere baasjes inspireren, doordat Barry het gezicht wordt van vaccinaties. Door middel van leuke reminders en rewards zal de eigenaar een trigger krijgen om zijn of haar dier te blijven vaccineren.

Klik op de afbeelding hiernaast om naar de animatie over Barry de Bacterie te gaan.

 

Voordeel voor de klant
MSD Animal Health kan op deze manier meer awareness creëren en zonder reclame te maken meer bekendheid en vertrouwen te krijgen. De naam (MSD Animal Health) zal hierbij niet expliciet genoemd worden, omdat dit een overtreding van de wet is. Barry de Bacterie zet aan tot het preventief blijven handelen voor de gezondheid van het dier. Als dit mogelijk wordt gemaakt bij de consumenten, dan zal de vaccinatiegraad toenemen en kan MSD Animal Health een hogere omzet realiseren.

 

De projectgroep bestond uit Michiel Brouwer, Sandra-Anna Fonken, Ilse Lazaroms, Pleun Piethaan, Danny Valks, Willem Verheijen, Semih Yürür en Sharon van Zandbeek

Het volledige einddocument is op aanvraag beschikbaar.