Dit is een schoolopdracht voor Advanced Business Creation, en is door Yvonne Koert – projectbegeleider – met een 8 beoordeeld.

“De student maakt in een groep van vijf leden een strategische digitale media campagne met als doel om jongeren bewust te maken van de mogelijkheden om hun kans op een baan te verhogen door gebruik te maken van de door de Europese Unie gefinancierde initiatieven.”

Het doel van deze campagne is om het bewustzijn van Europese jongeren tussen de 15 en 25 jaar te vergroten op het gebied van jeugdwerkloosheid en de initiatieven die de Europese Commissie aanbiedt door alleen gebruik te maken van digitale kanalen. Maar hier stopt het niet, bewustwording alleen is niet genoeg. De campagne moet de jongeren aanspreken en aanzetten tot beweging. Ze moeten geactiveerd worden om serieus bezig te gaan zijn met hun toekomst. Ze moeten niet alleen denken, maar ook doen. De campagne moet ze stimuleren om aan hun toekomst te gaan werken.

Het creatieve idee
Het idee is om de doelgroep aan te spreken door middel van humor en entertainment. De Future Me app is een app die leuk is en jongeren aanspreekt maar een onverwachte serieuze boodschap heeft aan het einde. Jongeren kunnen een foto uploaden en zullen daarna hun toekomst te zien krijgen. Ze krijgen humoristische beroepen toegewezen, zoals slangenbezweerder. Met name door de humor die erin zit zullen jongeren getriggered worden om “hun toekomst” te delen, en de app op deze manier te verspreiden. Hoe meer jongeren dit doen, hoe groter het publiek is en hoe meer jongeren er van de initiatieven van de Europese Commissie afweten. Aan het einde van de app kunnen ze namelijk niet alleen op de “share” button drukken maar zien ze ook een grote mysterieuze ‘Get real!” button. Hierdoor wordt de nieuwsgierigheid gewekt en zullen er velen op klikken. De link die achter deze button zit is die van de website van de Europese Commissie. Deze dient overzichtelijk en makkelijk in gebruik te zijn. Jongeren moeten niet hoeven te zoeken naar de initiatieven, deze moeten meteen gepresenteerd staan.

Screenshots Future me

De projectgroep bestond uit Lucas Bassa, Sandra-Anna Fonken, Sharon de Keijzer, Steef Langerak en Bob van der Meulen.

Het volledige einddocument is op aanvraag beschikbaar.