Dit is een schoolopdracht voor Advanced Business Creation, en is door Joost de Wert – expert in narrative en visual design – met een 8,5 beoordeeld.

“De student maakt een ontwerp voor een consumentenproduct en doet daarvan verslag in een geschreven designdocument.”

Collage ter inspiratie

Het probleem
De springplank is een erg belangrijk onderdeel in de turnsport, zowel bij herenturnen als bij damesturnen. Kinderen hebben echter nog veel moeite met het gebruik hiervan. Zij begrijpen de werking nog niet zo goed en hebben niet voldoende kracht om een goede afzet te maken. Bovendien vinden ze de techniek die er bij komt kijken nog erg lastig. Een trampoline als vervangend middel gebruiken gaat helaas niet omdat de springrichting heel anders is en zo op deze manier het verkeerd aan zouden leren.

springrichting-verschil

Ideation

Ideation

Product design

Product tekening Easy Jump

Materialen

Naam & Logo design
De naam Easy Jump is makkelijk, kort en duidelijk; hij geeft al meteen aan om wat voor een soort product het gaat. Bovendien is het doordat hij Engelstalig is ook internationaal te gebruiken.

Het logo is net zo gemakkelijk als de naam, maar heeft toch net dat beetje extra. Hij is uniek, net zoals het product zelf. De maan in het logo representeert niet alleen hoe gemakkelijk het is om er mee te springen (“Je kunt zo hoog springen dat je op de maan komt!”), maar de bolling van de maan is hetzelfde als de springrichting van de Easy Jump.

Logo Easy Jump

Het volledige designdocument is op aanvraag beschikbaar.