“Maak een vlag en flyers ter promotie van de Eindhovense Studenten Turnvereniging Suca.”

Het bestuur van de Eindhovense Studenten Turnvereniging Suca wilde graag een vlag hebben die ze bij evenementen en wedstrijden kunnen gebruiken ter promotie van de vereniging. Deze vereniging staat met name bekend om hun turners, maar bieden ook cheerleading aan wat tot dusver erg onderbelicht is gebleven.Oude logo Suca

Aanpassingen logo
Het logo van Suca (hier rechts afgebeeld) was al een paar jaar oud – destijds door een van de leden gemaakt – en kon wel een opfrisbeurt gebruiken. Een compleet redesign was niet gewenst, maar de kleine foutjes die het logo met zich meedroeg (zoals de poten van de bok die net niet even lang waren) mochten er wel uit gehaald worden.

Nieuwe logo Suca

Uiteindelijk zijn niet alleen de foutjes eruit gehaald, maar heeft het logo ook kleine aanpassingen ondergaan. Zo hebben de letters geen opvulling meer, maar zijn ze van binnen transparant en heeft de pijl een andere tint rood gekregen. De omlijning om de letters heen is vervangen voor een slagschaduw.

 

Design vlag
Oude design vlag

Nieuwe vlag Suca

Aanpassingen aan het logo betekende ook een aangepaste vlag. Het bovenste design is de oude vlag die helaas verloren is gegaan. Het onderste design is de vernieuwde vlag met het aangepaste logo. Het bestuur vond het belangrijk dat de vlag bij de oude huisstijl (rood met zwart en hetzelfde lettertype) zou passen. Maar als ontwerper van de vlag wilde ik er iets leuks en unieks van maken. Alle turnverenigingen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Studenten Turnbond, en dus ook meedoen met de studenten turnwedstrijden, hebben een vlag in de kleur van hun vereniging met alleen het logo erop. Voor Suca wilde ik iets originelers, een vlag met meer dan alleen het logo erop. Bovendien moest de vlag laten zien dat Suca niet alleen voor turnen staat, maar ook voor chearleading. Het aangepaste logo zorgde ervoor dat ik meerdere tinten rood kon gebruiken in het ontwerp. Na veel uitproberen en inspiratie opdoen is de banner aan de onderkant ontstaan waar “Gymnastics & Cheerleading” op staat, die tevens ook gebruik kan worden op briefpapier. Deze vlag is vernieuwd, past binnen de huisstijl van Suca en is spannender dan alleen een rood logo op een zwarte achtergrond. Zo komen alle wensen van het bestuur terug in het ontwerp.

Vlag E.S.T. Suca

 

Flyers
Bij het gewenste promotie materiaal hoorde ook flyers die uitgedeeld konden worden tijdens de introductieweek van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Fontys Hogeschool. Op deze flyers moest meer informatie komen te staan over de vereniging, de verschillende trainingen die ze aanbieden en contactgegevens.
Flyer Suca

Op de voorkant van de flyer (op de afbeelding hierboven rechts te zien) zijn een aantal foto’s afgebeeld die gemaakt zijn tijdens de Suca Championships om een impressie van de sfeer en de groep te geven. Ook staan hier de contactgegevens op zodat geïnteresseerde de vereniging gemakkelijk kunnen bereiken. Op de achterkant van de flyer staat een tekst met uitleg over de twee disciplines die worden aangeboden binnen de E.S.T. Suca met de trainingstijden.