Dit is een schoolopdracht voor Advanced Business Creation, en is door Teun Swinkels – bedrijfseconoom en projectbegeleider – en Martin Vonk – expert in online business – met een 8 beoordeeld.

“De student ontwikkelt in een groep van zes leden vanuit de rol als consultant een nieuwe dienst waarmee zij bedrijven helpen om het managen van innovatie te verbeteren.”

Het probleem
Docenten hebben vaak nieuwe ideeën en inzichten om de opleiding te verbeteren. Tot nu toe gaan deze ideeën en inzichten verloren omdat er geen plek is waar zij ze kwijt kunnen. Dat is uiteraard erg zonde. Maar Advanced Business Creation is niet de enige met dit probleem, bij vele andere bedrijven is dit ook het geval. Medewerkers die helemaal onderaan staan zullen nooit een goed idee door kunnen voeren dat het bedrijf vooruit helpt. Met de Kweekvijver heeft iedereen voortaan de mogelijkheid om gehoord te worden, of je nu een medewerker, leidinggevende of directie lid bent. Innovatie wordt voortaan optimaal benut en de connectie tussen medewerkers wordt beter. Iedereen staat namelijk automatisch met elkaar in contact op het moment dat er wordt ingelogd op de pagina. Lagen binnen de organisatie zijn niet meer gescheiden van elkaar en iedereen kan evenveel potentie tonen. De directie krijgt hiermee ontzettend veel input die het voorheen niet kreeg en medewerkers hebben voortaan het gevoel dat de mening die zij geven telt en dat er naar iedereen geluisterd wordt.

De Kweekvijver

De projectgroep bestond uit Sandra-Anna Fonken, Marleen Gijsbers, Lars Kuijpers, Sander Leesberg, Douwe van Schie en Rik van der Velden.

Het volledige einddocument is op aanvraag beschikbaar.